sobota, 30. december 2017

Lintvern Pšenični Porter


Ime: Pšenični Porter
Pivovarna: Pivovarna Lintvern, Bohinjska Bistrica

Stil piva: Porter
Vsebnost alkohola: 7%
Na voljo: buteljka

Ocena: 3,4 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

V pivovarni Lintvern so se odločili zaključek leta, ko so se podali med prave pivovarje, obeležiti na poseben način in za ljubitelje piva zvariti nekaj drugačnega. Pripravili so namreč posebno praznično pivo Pšenični Porter, ki so ga praznikom primerno zaprli v buteljke.

Manjša bež glava za zelo kratek čas zakrije skorajda popolnoma črno telo tega pšeničnega porterja. Nežna aroma pokaže svojo pšenično stran z nežnejšimi notami začimb, medtem ko v ozadju osnovo tvori blag sladni dih nekoliko piškotno-čokoladnega značaja, le-ta pa kasneje pride bolj do izraza. V okusu se prepletajo prijetna sladkoba mlečne čokolade, nekaj praženega občutka in zmerno začinjen karakter, ki na jeziku še nekaj časa pusti rahlo žgečkljiv občutek. 

Praznično pivo, ki pokaže tako svoj pšenični značaj, kot tudi karakteristike porterja, čeprav so le-te nekoliko bolj sramežljive (tako da bo pivo vseeno nekoliko bolj všeč tistim, ki jim je pri srcu pšenični karakter). V svilnatem telesu pa nas sicer zmerna stopnja alkohola tudi kar lepo pogreje, ko pivo steče po grlu navzdol.
Kje še ga najdem?
  • Trgovina Krpan (Bohinj)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar