sobota, 16. december 2017

Ressel Fluviale


Ime: Fluviale
Pivovarna: Pivovarna Ressel, Podbočje

Stil piva: Saison
Vsebnost alkohola: 7,2%
Na voljo: točeno - buteljka

Ocena: 3,9 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

S posebno, buteljčno izdajo rečnega piva (fluviale = rečno) so v pivovarni Ressel pokazali in dokazali, da so res pravi dolenjci oziroma posavci. Zvarili so namreč pivo stila saison, v katerega pa so v lokalnem duhu dodali tudi grozdni sok.

Motnikavo sončno slamnato telo se v kozarcu pokrije z manjšo belo penasto glavo. V aromi, ki je nekoliko nežnejše sorte, prevladujejo začinjeni toni (koriander), ki jih dopolni blag pridih vinske kleti, nekaj pšeničnega karakterja, daleč v ozadju pa morda še kakšna sadna nota. Okus predstavi zelo prijetna in sveža kombinacija nežne začinjenosti in osvežilnega citrusnega značaja, ki morda le za malenkost bolj kot na sladko povleče na kiselkasto stran, omeniti pa je potrebno tudi dokaj suh značaj. V pookusu pa nas še nekaj časa spremljajo začinjeni občutki.

Lahkotnejše telo skupaj z ostalimi zgoraj omenjenimi značilnostmi deluje izjemno osvežilno. Pivo vsebuje vse tipične lastnosti saisona, ki so prijetno zadržane, dodatek grozdnega soka pa ponudi še nekoliko drugačno dimenzijo. Seveda bo najbolj po okusu ljubiteljev belgijskih stilov, a zna zaradi nežnega citrusno obarvanega občutka prijati tudi drugim pivopivcem.
Cena: 6,70€ (0,75l; buteljka) - Pivarna (Maribor)

Kje še ga najdem?
  • Country Pub (Veliki Podlog)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar