četrtek, 7. december 2017

Bevog / Naparbier Diffraction


Ime: Diffraction
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg v sodelovanju z Naparbier, Noain (Španija)

Stil piva: Cesarski desertni stout
Vsebnost alkohola: 10,9%
Na voljo: pločevinka

Ocena: 3,6 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Diffraction je produkt sodelovanja med domačim Bevogom in eno najbolj priznanih španskih butičnih pivovarn Naparbier. Tako je nastal konkretno močan ruski cesarski stout (RIS), v katerega so dodali še kokos in javornjev sirup.

Pivo slovensko-španske naveze se predstavi v naftno črni barvi, na vrhu pa se za zelo kratek čas pojavi še tanka bež glava. RIS nas zapelje s sladno orientirano aromo, nekoliko sramežljivo na začetku, v kateri srečamo čokolado, rahel praženi dih in čisto mil pridih kokosa. Kasneje pa razvije še nekoliko bolj občuten ton, ki spomni na viski. Prvi požirek nas le malenkost pogreje - alkohol je lepo zakrit, pomeša pa se med sladke, biskvitne priokuse. Zraven nas spremljajo še priokusi suhega sadja in za konec še pražen značaj, k ise nadaljuje še v daljši pookus.

Diffraction zelo očara s svojim žametnim telesom, ki počasi steče po grlu navzdol. Tudi skoraj 11% je odlično zakritih, vendar pa je na žalost tako tudi s kokosom (ki je preveč skrit) in še bolj z javorjevim sirupon (ki se kar izgubi). Dober, ampak, želeli bi še malo več.
Cena: 5,50€ (0,33l; pločevinka) - Pivoljub (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
  • Isabella Food & Wine (Maribor)
  • Že v Redu, Primož (Ljubljana)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
  • Pivohram Golar (Gornja Radgona)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar