nedelja, 24. december 2017

Bevog Who Cares Editions Oh Deer Sour


Ime: Who Cares Editions Oh Deer Sour
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg

Stil piva: Kisli ale
Vsebnost alkohola: 5,6%
Na voljo: pločevinka

Ocena: 3,4 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Tokratni praznično-zimski zavrek iz pivovarne Bevog je nekoliko drugačen, kot smo bili morda navajeni v teh temnih in hladnih dneh. Gre namreč za kisli ale, kateremu pa so v svojem slogu za dodaten čar dodali še lep kup višenj.

Rezultat je tako pivce motne, rdečkaste barve, pokrije pa se z večjo in puhasto rožnato-belo glavo, le-ta pa tam kar postoji. Če je že na videz zvarek podoben vinu, to dokaže tudi s svojo kiselkasto obarvano aromo, ki na nek način spomni kar na cviček, kjer se v ozadju prikrade še nekaj sadnega pridiha in priokusa - mogoče bi lahko celo priklical spomine na kakšno višnjo, vendar po drugi strani kar nekoliko bolj prikliče spomine na študentski bambus z nekaj usnjenega značaja na koncu. Prijetno kiselkast značaj nam ust ne potegne preveč skupaj (ali pa sploh ne), rahla sladkoba se prikrade v finišu, medtem ko je pookus nežen in kratek.

Lahkotno pitno pivo je svežega značaja, poleg tega pa tudi prijetno kiselkastih značilnosti. Mogoče so višnje nekoliko preveč sramežljive, po drugi strani pa gre za res dober približek domačemu dolenjskemu posebnežu, nekoliko razredčenemu cvičku - kar nikakor ni mišljeno v slabem smislu.
Cena: 3,50€ (0,33l; pločevinka) - Že v Redu, Primož (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
  • Pop's Place (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)

Ni komentarjev:

Objavite komentar