Ime: Italijanček
Pivovarna: HumanFish Brewery, Vrhnika
Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: točeno
Ocena: 3,5 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 6/10)
Za nekaj italijanskega pridiha v svetu pivovarstva so poskrbeli HumanFishi s svojim novim Italijančkom. Je preprost svetli ale, varjen s svežim hmeljem znane sorte Cascade, ki pa so ga pivovarji dobili pri naših zahodnih sosedih. No, še nekaj dobrega je poleg pice prišlo iz Italije.
Zlato rumeni Italijanček nas zapelje z zelo prijetno limonasto aromo, če smo še bolj natančni, gre za aromo, ki spomni na trde polnjene limonaste bombone, v ozadju pa jih dopolni še svež travnati pridih. Srednje velika bela penasta glava za sabo pusti zelo lepo čipko in tako razkrije popolnoma motno telo. Srednje prisotna hmeljna grenkoba je le za odtenek zadržana, spremlja pa jo znani travnati priokus, darilo svežega hmelja, občutiti pa je tudi blag citrusni značaj.
Gre za zelo sveže pivo, kljub nekoliko nižji vsebnosti osvežilnih mehurčkov. Preprost, rahlo zadržan in lahkoten, brez kakšnega pretiranega kompliciranja - rekli bi, skoraj popolno nasprotje pravih Italijanov (samo hecamo se).
Cena: 2,60€ (0,3l; točeno) - HumanFish Taproom (Vrhnika) Zlato rumeni Italijanček nas zapelje z zelo prijetno limonasto aromo, če smo še bolj natančni, gre za aromo, ki spomni na trde polnjene limonaste bombone, v ozadju pa jih dopolni še svež travnati pridih. Srednje velika bela penasta glava za sabo pusti zelo lepo čipko in tako razkrije popolnoma motno telo. Srednje prisotna hmeljna grenkoba je le za odtenek zadržana, spremlja pa jo znani travnati priokus, darilo svežega hmelja, občutiti pa je tudi blag citrusni značaj.
Gre za zelo sveže pivo, kljub nekoliko nižji vsebnosti osvežilnih mehurčkov. Preprost, rahlo zadržan in lahkoten, brez kakšnega pretiranega kompliciranja - rekli bi, skoraj popolno nasprotje pravih Italijanov (samo hecamo se).
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
Ni komentarjev:
Objavite komentar