torek, 19. december 2017

Pelicon Winter 2017


Ime: Winter 2017
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina

Stil piva: Zimsko pivo
Vsebnost alkohola: 8,5%
Na voljo: buteljka

Ocena: 4,1 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 13/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

December je čas za sneg, prihod zime in dobrih mož, nekaj zadnjih let pa tudi za zimski zvarek pivovarne Pelicon, ki je vsako leto podoben, a vsako leto nekoliko drugačen. In vsako leto ga, tako kot mali otroci darila, z veseljem odvijemo tudi ljubitelji piva.

Popolnoma črno zimsko pivo se pokrije z manjšo odejico kremaste barve, ki kmalu začne kopneti in tako razkrije svojo toplo obarvano vsebino. Prostor napolnijo zelo vabljive arome temne čokolade, ki se jim nekoliko kasneje pridruži nežen praznični pridih cimeta in klinčkov, sledijo pa še rahlo bolj zaznavne pražene note. Polno telo nas pozdravi s kar konkretno praženim značajem, sledi pa mu precej solidna, nekoliko ostra in kar presenetljivo izrazita grenkoba, nekoliko kvasasto-začimbnega značaja. Ne manjka niti čokoladni karakter, vse to pa se prenese še v daljši pookus.

Polno pivo bogatega okusa in zelo vabljive arome bo žametno spolzelo po grlu navzdol, ob tem pa bo še dokaj nežno pogrelo s svojo alkoholno stopnjo, ki je kar skrita. Prav zato je buteljka več kot primerna za deljenje in ob počasnem srkanju uživanju v zimi.
Cena: 7€ (0,75l; buteljka) - Pivarna (Maribor)

Kje še ga najdem?
  • Pelicon Bottle Shop (Ajdovščina)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar