sreda, 20. december 2017

Maister Noordung Komarov 67


Ime: Noordung Komarov 67
Pivovarna: Maister Brewery, Kamnik

Stil piva: Porter
Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,6 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Maistrovga Noordunga, medzvezdni porter, smo lahko spoznali že pred kar nekaj časa. Noordung Komarov 67 pa je omejena serija temnega porterja, ki je ime dobil po sovjetskem kozmonavtu Vladimirju Mihajloviču Komarovu. On je bil namreč prvi človek, ki je dvakrat poletel v vseolje, po okvari sojuza pa je bil tudi prva žrtev vesoljskih poletov. 

Kot nočno nebo črno pivo se zakrije za oblak tanjše in neobstojnejše kremne glave. Izpod nje poletijo izjemno prijetne čokoladne arome, ki povabijo medse, zraven pa srečamo morda še blag črni ribez. Nežna praženost rahlo požgečka v začetku požirka, kjer pa nato bolj do izraza pride čokoladni značaj z blago sladkobo, nekaj bolj sadno-kiselkastega občutka ribeza pa je v ozadju. Finiš pripade zelo subtilni grenkobi, ki je res zadržana, medtem ko je pookus enako nežen s svojim praženim karakterjem, a tam postane kar nekaj časa.

Svilnati porter je sicer dokaj lahkotnejšega telesa, najbolj pa se pokaže svojo kombinacijo čokoladno-sadnega karakterja, ter seveda preprosto pitnostjo.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar