petek, 12. oktober 2018

Bevog Who Cares Editions Mikk Frik


Ime: Who Cares Editions Mikk Frik
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg

Stil piva: Zlati ale

Vsebnost alkohola: 4,7%
Na voljo: pločevinka


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V pivovarni Bevog, kjer so že ob številnih različnih priložnostih pokazali, da so veliki ljubitelji dobre glasbe, že več let uspešno sodelujejo tudi z murskosoboškim mladinskim klubom Mikk. Nekaj zadnjih let jim za njihov Mikk Festival zvarijo prav posebno pivo in tudi letos je temu tako - v stilu letošnje sezone je tako nastal preprosti, pitni zlati ale Mikk Frik.

Frik iz Mikka je razmeroma motne zlato-rumene barve, pivo pa pokriva srednje velika bela pena, ki se ji čisto nikamor ne mudi. Nežnejšo aromo zaznamuje travnati hmeljni dih, zraven pa dobimo še nekaj blagega kruhastega duha in zelo blage sladke sadne tone kar daleč zadaj. V okusu se najprej spoznamo s prijetno in precej nežno sadno sladkobo, ki jo kmalu nadomesti nežna hmeljna grenkoba s čisto nežnim, ampak res čisto zadržanim citrusnim značajem. Srednje dolg pookus pa še rahlo požgečka brbončice s poprastim značajem.

Mikk Frikk ni pretirano izrazite arome niti nima zelo izrazitega in močnega okusa - v obeh teh prvinah je nežen, a kar je najpomembneje, zelo lahkotnega in nežnega, prijetngea značaja. Pivo za vsakodnevno rabo.
Cena: 3,20€ (0,33l; pločevinka) - Pivarna (Maribor)




  • MIKK Klub (Murska Sobota)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → nežen in lahkoten, ne odpihne z okusom, a je takega značaja, da bi ga lahko pil cel vikend - tisto pravo poletno/festivalsko pivo
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar