nedelja, 14. oktober 2018

Matenc Medved


Ime: Medved
Pivovarna: Kmetija Matenc, Begunje pri Cerknici

Stil piva: Ovseni stout

Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Na naših tleh so medvedi kar pogosto opažena žival. Sicer pri nas živijo le rjavi medvedi, a po Cerknici in okolici se od nedavnega potika tudi povsem črn Medved. V lokalni pivovarnici na kmetiji Matenc namreč varijo ovseni stout, ki bi lahko v hladnih večerih preganjal mraz.

Srednje velika in zelo kremasta, ter tudi precej obstojna medvedova glava bež odtenka zakriva njegovo kot noč črno telo. Nežnejši praženi vonji sladu prevladujejo v aromi, kjer jim družbo dela še nekajblagega duha piškotov in čokolade. Okus zaznamuje srednja hmeljna grenkoba, ki jo v svilnatem telesu dopolni še nekaj praženega karakterja. V finišu deluje kar nekoliko poprasto, v pookusu pa še za kar nekaj časa pusti svoj odtis.

Medved je stout prijetno polnejšega in svilnatega telesa, ki se pokaže z nežnejšo aromo, medtem ko je v okusu kar precej bolj grenkobno/hmeljno naravnan, njegov sladni značaj pa je sramežljivejši.




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,9 / 5 → sicer v redu in piten, čeprav bi si v okusu želel kar bolj izrazit sladni značaj, ki je preveč blag
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar