četrtek, 18. oktober 2018

Mali Grad/Barut Hoppy Sour Brut


Ime: Hoppy Sour Brut
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik v sodelovanju z Barut Brewing and Blending, Kamnik

Stil piva: Brut IPA

Vsebnost alkohola: 4%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kamnik je v zadnjem obdobju postal prava prestolnica slovenskega kraft pivovarstva - tam se namreč sedaj nahaja že kar pet pivovarjev. Tudi zaradi tega, ter seveda v duhu sodelovanja in zdrave konkurence, so se v prvi kamniški pivovarni Mali Grad odločili, da z vsako izmed preostalih pivovarn zvarijo po eno pivo. Skupaj s kislo usmerjeno ekipo iz Barut je tako nastal Hoppy Sour Brut - torej nekaj hmeljenega, kiselkastega in letos popularno suhega.

Pivo je popolnoma motne in precej blede slamnato rumene barve, pokriva pa ga precej obstojna bela glava srednje velikosti. V njem so zelo lepo izražene tropske sadne arome na čelu z ananasom, kar ga naredi zelo vabljivega. V okusu se srečamo z zelo nežno kiselkastim začetkom, malo limone in na koncu še nežno grenkobo, ki je res sramežljiva in zadržana. Vse skupaj se zaključi še s suhim občutkom v finišu, ki pa vseeno ni pretiran, in brez kakšnega posebnega pookusa.

Hoppy Sour Brut se tako pokaže kot pivo zelo lahkotnega telesa, kar malce izvodenelega, nežnejšega okusa in nežnega brut/suhega značaja - še vedno je suh, ampak ne udari močno s tem značajem. Tako je primeren tudi za tiste, ki niso še navajeni takih piv. 
Cena: 3,00€ (0,3l; točeno) - Pivo & Burger Fest (Ljubljana)




  • Točilnica Mali Grad (Kamnik)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
  • Reservoir Dogs Zero-San
  • Pelicon / Yeastie Boys I Don't Celebrate Every Day, But When I Do, I Drink Brut IPA
  • Barut Space Goat
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → konkretnih brut piv se še nisem navadil, tako da je tale prav primeren - nežnejši brut; sicer ga zame nekoliko zmanjka na telesu, ampak je še vedno zelo všečen zvarek
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar