ponedeljek, 8. oktober 2018

Hopsbrew Smoothie NEIPA


Ime: Smoothie NEIPA
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Selo pri Ihanu

Stil piva: Sadni IPA

Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Iz pivovarne Hopsbrew je v preteklih letih na točilne naprave in police trgovin s pivom že prišlo kar nekaj konkretno "juicy" zvarkov. In tudi v letošnji sezoni so poskrbeli za enega novega - Smoothie NEIPA. In ker v smoothieje sodi aromatično in okusno sadje, so v svojega pivskega smoothieja v Hopsbrewu dodali mango in pasijonko.

Že na prvi vdih nas Smoothie zadane z izjemno izrazito aromo tropskega sadja - kot da bi na sadni tržnici pili sveže stisnjen sok manga in pasijonke, kjer je v ozadju začutiti tudi nekaj vanilije. Tudi na pogled pivo oddaja zelo "juicy vibe", kajti pod manjšo belo glavo, kremasto in zelo trajajočo, se nahaja izjemno motno telo žareče oranžno-zlate barve - popolnoma kot gosti sok. V okusu nas Smoothie razvaja z nežnejšo grenkobo, ki s seboj prinese rahle citrusne priokuse limone, vse skupaj pa se zaključi s kar konkretnim hmeljnim pookusom.

V pivovarni Hopsbrew so še enkrat več dokazali, da res znajo pripraviti zanimive in predvsem "juicy" zvarke. Smoothie bo brez dvoma navdušil s svojo aromatičnostjo, medtem ko bo s svojim okusom po duši ljubiteljev hmeljnih okusov - je malenkost bolj grenkobno izrazit NEIPA.
Cena: 2,00€ (0,15l; točeno) - Maribor Beer Fest (Maribor)




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → aromatično popoln (sem velik ljubitelj manga in pasijonke); zelo svež in prijeten, mogoče malo bolj izrazite grenkobe za NEIPA, a še vedno za moje pojme super pivo
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 10/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar