ponedeljek, 22. oktober 2018

Reservoir Dogs Galangal Gose


Ime: Galangal Gose
Pivovarna: Reservoir Dogs Brewery, Nova Gorica

Stil piva: Gose - sadni

Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V pivovarni Reservoir Dogs so v lanskem in letošnjem letu zvarili že kar nekaj različnih poletnih gose zvarkov - od klasičnega brez posebnih dodatkov, preko češnjevega in breskovega pa vse do gose piva z grozdjem in sedaj še z nenavadnim dodatkom galangala, nekakšnega tajskega sorodnika bolj poznanega ingverja.

Pivce predstavi rahlo nežnejša aroma z blagimi pridihi citrusov in bolj izrazitim ter nekoliko pikantnim ingverjastim značajem, ki prisopiha izpod tanjše in neobstojne bele glave. Le-ta zakriva rahlo motnikavo in precej bledo slamnato-rumeno telo, ki je svežega in osvežilnega značaja. Prijetno kiselkastemu začetku se pridruži rahla citrusna pikantnost ingverjevega karakterja, ki nežno poboža naše brbončice. Finiš v pravem gose stilu pripade osvežilenmu slankastemu občutku, ki še kar nekaj časa postane na jeziku.

V tem primeru gre za zelo prijetno osvežilno pivo izjemno svežega duha. V sebi nič kaj ne skriva, ampak prav lepo prikaže vse svoje komponente značaja - je kiselkast, pikanten in slan. Zelo všečno, predvsem pa zelo pitno.  
Cena: 1,50€ (0,15l; točeno) - Lajbah (Ljubljana)




  • Reservoir Dogs Točilnica (Nova Gorica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,3 / 5 → odlična nadgradnja meni zelo ljubega stila, kjer da ingver galangal tisto še dodatno osvežilno piko na i, a v tej nameri ne pretirava (sam tudi nisem velik ljubitelj ingverja) - zelo poletno pitno
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 18/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar