torek, 16. oktober 2018

Green Gold Wax Dipped Cardinal


Ime: Wax Dipped Cardinal
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini

Stil piva: NEIPA

Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: točeno - pločevinka


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Po letošnji seoni obiranja hmelja so v savinjskem Green Gold Brewing pripravili dve verziji t.i. trgatvenega piva, to je piva v katerega je dodan sveže nabran hmelj za poseben značaj. Za prvo, zlato izvedbo, so hmelj sorte Styrian Cardinal priskrbeli na kmetiji Bosnar, nastal pa je ta trgatveni NEIPA zvarek.

Manjša in kar hitro begajoča bela glava v kozarcu za krajši čas skrije motno, zlato obarvano telo tega trgatvenega piva. Styrian Cardinal pivu podari prijetno in nekoliko nežnejšo aromo v kateri smo priča prepletanju sladkih, bolj tropskih not in nekoliko svežih borovih pridihov, kasneje pa se zbudijo še dihi bombonov. V okusu prevlada hmeljna grenkoba, ki se z dokaj izrazitimi travnato-zeliščnimi notami konkretno izkaže. Srednje izrazit pookus pa še kar nekaj časa pusti sled na jeziku.

Wax Dipped Cardinal je trgatveno pivo nekoliko lahkotnejšega telesa, ki v aromi lepo in nežno pokaže svojo sladko stran, na drugi strani pa v okusu po pričakovnju udrai s svežim, grenkobnim značajem.
Cena: 3,00€ (0,33l; pločevinka) - Pivo & Burger Fest (Ljubljana)




  • Pivarna (Maribor)
  • Gostilna Privošnik (Šempeter v Savinjski Dolini)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → karakter svežega hmeljenega piva je precej zeliščno izrazit, kar ni ravno po mojem okusu - sicer vseeno steče brez težav, ampak ni ravno v mojem stilu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar