ponedeljek, 31. december 2018

Crazy Duck Hoppy New Year 2019!


Ime: Hoppy New Year 2019!
Pivovarna: Crazy Duck Brewery, Žiri

Stil piva: Porter

Vsebnost alkohola: 7,5%
Na voljo: točeno - steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tudi za letošnje božično-novoletne praznike so v pivovarni Crazy Duck zvarili nekaj posebnega. Letos so se odločili za kompleksnejši porter, kjer so uporabili čokoaldni in rjavi slad iz angleške različice tega stila. Za bolj praznični karakter pa so mu dodali še lokalni gozdni med.

Praznična račka je popolnoma črne barve, izgled pa dopolni manjša milnata glava, od katere kaj kmalu ostane le tanek pokrov. V aromi ponudi prijetno, nekoliko nežnejšo klasično porterjevo sladno aromo z notami piškotov, rahle praženosti, celo rahlo kavne, in predvsem oreščkov, medtem ko se iz ozadja počasi prebija blag medeni dih. Tudi okus se nadaljuje v tem sladno zaznamovanem tonu - rahlo bolj priosten pražen značaj dopolni še nežno zemljasti medeni značaj, medtem ko za ravnotežje poskrbi srednja grenkoba. Vse pa se nadaljuje v nekoliko praženo obarvan pookus.

Medeni porter po grlu steče z morda nekoliko manj polnim telesom, a prijetno svilnato teksturo. Na poti ne pusti nobenega alkoholnega vtisa, zato pa pusti vse pričakovane porterjeve značilnosti. Na nek način povsem klasičen angleški porter, a nekaj prazničnega duha pa vseeo skriva v sebi.




  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Leclerc (Ljubljana)
  • Interšpar (po Sloveniji)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → preprosto piten porterček, zame morda z malo preveč izraženim praženim značajem v pookusu
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar