nedelja, 14. april 2019

Castra Session Pale Ale


Ime: Session Pale Ale
Pivovarna: Castra Pivovarna, Ajdovščina

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Castriranje iz Ajdovščine se nadaljuje z novim poletnim in lahkotnim osvežilnim zvarkom Session Pale Ale. Kot nalašč za prihajajoče višje temperature, ko bo tako pivo sedlo kot... no, kot dobro pivo na vroč poletni dan.

Razmeroma velika bela penasta glava za precej dolgo prekrije konkretno motnikavo telo žareče zlate barve. Predstavi ga nežnejša, a zelo prijetna sadna tropska aroma, ki s sladkimi notami breskve in še kakšnega drugega sadeža prebudi poletne spomine. Nežnejša grenkoba ravno toliko podraži brbončice, da se le-te prebudijo, nato pa se seznanijo z nekaj sadnega značaja ter s precej bolj občutnimi citrusnimi značilnostmi.

Kot že dodobra pove samo ime piva, gre v tem primeru za precej lahkoten in zelo preprosto piten pale ale, ki navdušuje s svojo osvežilno svežino, katere glavna naloga je da odžeja, poleg tega pa ponudi tudi dovolj okusa, da lahko v njem uživamo.




  • Kavarna Ave (Ajdovščina)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → preprosto pivo, nežne arome in lahkotnega okusa je povsem nezakomplicirano in ne izstopa, s svojim zelo lahkotnim in osvežilnim telesom pa bi bil povsem primeren za vsakodnevno uporabo v poletnih dneh
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar