sobota, 20. april 2019

Green Gold OG Kush


Ime: OG Kush
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini

Stil piva: IPA

Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pred obiskom Pivo in Burger Festa so se v trenutno naši največji mikropivovarni Green Gold Brewing malenkost poigrali z novimi sortami hmelja in tako je nastal ta zvarek v le enkratni in omejeni izvedbi - OG Kush.

OG je le malenkostno motnikavega jantarnega izgleda ter pokrit z zelo veliko in rahlo umazano belo glavo, ki je lepo kremasta in obstojna. V aromi nas pričakajo zelo, zelo nežne hmeljne note sadja - med blagimi sladkimi toni je še najbolj prepoznaven piš breskev. Če je na eni strani aroma zelo blaga in sramežljiva, pa je na drugi strani okus popolnoma v Green Gold duhu - solidna hmeljna grenkoba, kar precej izrazitega zeliščnega značaja s precej suhim občutkom na jeziku. Nekaj sadnega dodatka je sicer občutiti, a se tudi v pookusu še naprej nadaljuje zelo trajajoč grenkobno-zeliščni značaj.

Green Goldov OG Kush je konkreten IPA, (presenetljivo) nežne arome, skorajda povsem neizstopajoče, a zato na drugi strani izrazitega in ostrega grenkobnega karakterja brez kakšnih sadnih olepšav - prava grenkobna hmeljna bombica.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → malo bolj so mi pri srcu bolj sadno izbalansirana IPA piva, tako da je ta kar malo preoster na trenutke - je pa čisto ta pravi in korektni "straightforward" IPA s konkretno dozo grenkobe
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar