torek, 11. junij 2019

Hopsbrew Juiceperado With Blueberry


Ime: Juiceperado With Blueberry
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Selo pri Ihanu

Stil piva: APA - sadni

Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pivo po imenu Juiceperado iz pivovarne Hopsbrew smo lahko spoznali že pred časom - takrat kot prijeten, sadno obarvani APA z značajem grenivke. Sedaj pa so v pivovarni pripravili še drugo verzijo tega juicy APA piva, ki v sebi namesto tropske grenivke prinaša čisto drug tip sadja - nam bolj domače borovnice.

To pivo z borovnicami je rahlo motnikavega izgleda in temnejše rdečkaste barve, zakrito pa je z neobstojno peno bele barve. Aroma je prijetno sadna, sladko-kiselkasta borovničeva nota z nekaj nežnega tropskega in borovega ozadja - kasneje pa se tudi borovnica nekoliko bolj opogumi. Zmerna hmeljna grenkoba zaznamuje okus, dopolnjuje pa jo še sani borovničev priokus, rahlo trpek z nekaj sladkobe v finišu. Pookus je nekoliko nežnejše narave, a še kar nekaj časa postoji na jeziku.

Juiceperado je lahkotnejšega telesa in preprostega značaja z nežnim borovničevimi priokusi sem ter tja. Ne pričakujte sladkega, sadne borovničevega piva, ampak pale ale z blagim značajem borovnice.




  • Craft Room (Ljubljana)
  • Lajbah (Ljubljana)
  • Caffe Marko (Zreče)
  • Dobra Poteza (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → lahkotno piten z mogoče malenkost prenežnim borovničevim značajem - vseeno pa se ga zazna in lepo steče
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar