nedelja, 16. junij 2019

Laško Golding


Ime: Golding
Pivovarna: Pivovarna Laško, Laško

Stil piva: Svetli ležak

Vsebnost alkohola: 5,4%
Na voljo: steklenica - pločevinka



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V pivovarni Laško pravijo, da je njihovo pivo Golding ultimativna legenda, ki so ga prvič zvarili že leta 1958. Ime je namreč dobil po sorti hmelja Savinjski Golding, ki se je iz Savinjske doline razširila po širnem svetu.

Kristalno jasen in zlato obarvan Golding se skriva pod manjšo, a kar lepo trajajočo belo glavo. V vonju ga odlikujejo kar lepo prikazane arome hmelja, ki v sebi skriva tisti žlahten travnato-seneni značaj, v ozadju pa svoje opravlja blažji sladni značaj žita. Blažja sladkoba medenega občutka se skrije pred srednje izrazito hmeljno grenkobo, ki ima v koncu požirka kar lepo izrazit zeliščno-poprast karakter. Le-ta je na trenutke kar malo oster, zato pa še precej dolgo postane in draži na jeziku.

Laški Golding je tipični ležak, lahkoten in čistega značaja. V primerjavi z laško Zlatorogovo klasiko je kar precej bolj karakteren, a še vedno znotraj tistega tipičnega ležakastega značaja. Za ljubitelje teh klasik, ki želijo mogoče le manjšo spremembo.




  • trgovine Mercator (po Sloveniji)
  • trgovine Špar (po Sloveniji)
  • trgovine Tuš (po Sloveniji)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,4 / 5 → ležak kot pač ležaki so, s tem, da je nekoliko bolj izrazitega okusa, predvsem v finišu, a na tisto ostrejšo zeliščno stran, ki se mi ne dopade najbolj
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 5/10 - OKUS: 4/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 9/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar