torek, 25. junij 2019

Cesar Divjak


Ime: Divjak
Pivovarna: Pivovarna Cesar, Mirna Peč

Stil piva: Stout

Vsebnost alkohola: 5,3%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dolenjski Cesar je zvaril tudi svojo verzijo piva stout. Poimenoval ga je Divjak, to pa zato, ker je v pivo poleg gojenega hmelja dodal tudi divji hmelj - in tako je nastalo pivo po imenu Divjak.

Divjaka, ki je popolnoma črne barve, v kozarcu za kratek čas zadržuje bež obarvana puhasta glava. Nič kaj divja aroma se umirjeno pokaže z nežnejšim praženim dihom, rahlo temno čokolado in še nekaj oreščkastih not za povrhu - sčasoma pa postane tudi aroma nekoliko pogumnejša. Najprej okusimo rahlo sladno sladkobo, ki jo dopolni nekaj kiselkastega žitastega priokusa. V finišu srečamo nežnejšo hmeljno grenkobo travnato-zeliščnega značaja, ki še kar nekaj časa postoji v ustih.

Divjak je nežnejši stout svojemu imenu navkljub. Kljub temu, da v nobenem pogledu ne izstopa, pa se vseeno lahko zazna tako njegova sladna stran, kot tudi njegov hmeljni značaj. Drugače pa bolj preprost in lahkoten stout - za stout začetnike.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,8 / 5 → sicer kar OK stout, malo tankega telesa in kar zelo prenežnega sladnega značaja v okusu - bi malo več sladkobe, ampak je preprosto piten
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar