nedelja, 23. december 2018

Bevog/De Molen Jazzy & Blues


Ime: Jazzy & Blues
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg v sodelovanju z De Molen, Bodegraven (Nizozemska)

Stil piva: Ječmenovo vino

Vsebnost alkohola: 12,3%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jazzy & Blues je prav posebno pivo, ki so ga ustvarili v pivovarni Bevog s pomočjo pivovarskih mojstrov znane nizozemske pivovarne De Molen. Gre za mešanico več šarž piva, ki so bile starane v sodih različnih žganih pijač in so skupaj nato ustvarile nekaj za prav posebne priložnosti.

Srednje velika pena bež obarvanosti kar za nekaj časa zastre popolnoma črno, kot nafta temno telo. Aroma je zelo prijetna, kompleksna in ne pretirana - sladkim čokoladnim tonom družbo delajo pogumna vanilija, kokos in lesni duh, nekoliko bolj sramežljiva dimljena nota pa se z alkoholnim duhom skriva ravno prav v ozadju. Prvi požirek razkrije super kremasto on polno telo, ki ga napove nežna čokoladna sladkoba. Sledi lahkotna praženost z nežnejšo grenkobo, nekaj priokusa iagodičevja, za konec pa še zelo blago pogreje grlo na poti navzdol.

Jazzy & Blues bo zaradi vseh opisanih kompleksnih lastnosti, super polnega telesa in konkretno visoke alkoholne stopnje (ki pa je izjemno dobro zakrita) več kot primeren za večerno srkanje, po možnosti ob kaminu na hladen jesensko-zimski večer. Ali pa za katerokoli drugo priložnost, ker je res poseben. Pivo, ki je bilo zvarjeno z namenom, da se ga deli, a ga boste mogoče zaradi svoje odličnosti raje sebično zadržali zase.




  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,7 / 5 → izjemno prijetno in kompleksno, alkohol in dim sta zelo zakrita, kar mi popolnoma ustreza - kljub svoji moči pa je izjemno (nevarno) piten
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 19/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar