petek, 11. oktober 2019

Maister Pregl Catharina Sour


Ime: Pregl Catharina Sour
Pivovarna: Maister Brewery, Kamnik

Stil piva: Berliner weisse

Vsebnost alkohola: 3%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Catharina Sour je eden izmed pod(pod)stilov kislih piv, ki nosi izredno podobnost z nam bližnjim in bolj poznanim berliner weisse stilom. Gre pa za brazilsko verzijo kislega piva - pšenični ale z dodanimi tropskimi sadeži načrtno pokisajo (t.i. kettle sour). In tudi Maister se je v svoji seriji Preglovih eksperimentalnih piv lotil tega piva, tokrat z dodatkom manga in pasijonke.

Maistrova Catharina je na pogled kot pravi gosti sok - tanka bela glava izgine v sekundi in tako ostane le izredno motno pomarančno oranžno telo, ki kar žari. Prijetna sadna aroma vabi v svoj objem z izjemno sočnimi notami sladkega manga v ospredju, malo bolj zadaj pa se drži blažji, rahlo kiselkasti pridih pasijonke, ki pa kasneje pogumno prodre v ospredje. Ne pretirana, zelo sadno naravnana kislina malenkost usta le potegne skupaj, ves čas pa jo spremlja še blaga sadna sladkoba tropskega značaja.

Catharina Sour je izredno svežega in osvežilnega značaja ter tudi lahkotnejšega telesa. Če temu dodamo še super vabljivo sadno aromo, nežno kislino in za konec še skromnejšo alkoholno stopnjo, dobimo pravo poletno poslastico in zamenjavo za kakšno drugo sadno pijačo.




  • Stražarnica (Kamnik)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,7 / 5 → super aroma meni ljubih sadežev, ravno prav kisline in super svež značaj - točno to kar bi si žele od berlinerčka
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 10/10 - OKUS: 10/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 18/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar