sreda, 11. september 2019

HumanFish Responsible IPA


Ime: Responsible IPA
Pivovarna: HumanFish Brewery, Vrhnika

Stil piva: Brezalkoholni IPA

Vsebnost alkohola: <0,5%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Najbrž ni potrebno poudarjati, da alkohol in avto ne greta skupaj. Toda to še ne pomeni, da si ne morete privoščiti piva, ko vozite. Res je, da je ponudba dobrih brezalkoholnih piv bolj ozka, ampak v zadnjem času se pojavljajo tudi le-ta. Zadnji med njimi je Responsible IPA iz pivovarne HumanFish, ki bo prinesla tipičen IPA značaj skorajda popolnoma brez alkohola.

Odgovorni IPA je zelo motnega in jantarno-bakrenega telesa, na kozarcu pa za zelo kratek čas posedi tanka in umazano bela glava. Pričaka nas s tipično IPAsto hmeljno aromo, vabljivo in všečno s svojimi sladkimi sadnimi notami, nekaj citrusi v spremljavi ter blagim dihom borovcev v ozadju. Ponuja nam solidno hmeljno grenkobo, kar precej ostro in nekoliko šamponasto v značaju, sledi pa ji še kar dolg in oster pookus.

Responsible IPA, ki čaka na voznike v vrhniški HumanFish, je izjemno lahkotnega, rahlo izvodenelega telesa in kar konkretnega okusa, ki udari po jeziku. Definitivno nadgradnja brezalkoholnih piv, kot smo jih bili morda vajeni.




  • HumanFish TapRoom (Vrhnika)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,5 / 5 → ni po mojem okusu - nekoliko preveč izvodenelo telo, a s preveč ostro šamponasto grenkobo. Bom ostal pri pravem IPA, čeprav, je pa še vedno veliko boljši kot ostala brezalkoholna piva
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 4/10 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 8/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar