ponedeljek, 10. avgust 2020

Kralj Matjaž Hoppy Trail

Pivo

Hoppy Trail

Pivovarna

Pivovarna Kralj Matjaž - Novo mesto

Stil

Lahki IPA

Alkohol

4,7%


Kralj Matjaž je v svojo zbirko piv dodal novo pivsko poslastico. Hoppy Trail je bolj lahkoten in poletno naravnan session IPA, ki bo z nižjo stopnjo alkohola v vsem svojem značaju lepo odžejal po kakšni fizični aktivnosti ali pa kar tako. 

Prijetna hmeljna aroma piva objame v trenutku s svojim citrusnim značajem, blagimi sladkimi sadeži, medtem ko se v ozadju pojavi še kak travnati pridih sem ter tja. Rahlo motnikavo zlato telo, žareče svetlo, se v kozarcu prekrije s srednje veliko belo glavo, ki se počasi seseda in umika. Nežna grenkoba na rahlo poboža po jeziku s travnatim občutkom, v finišu pa malenkost bolj požgečka še rahlo poprast značaj. Nežnejši pookus pa na koncu še kar dolgo pusti svojo sled v ustih.

Hoppy Trail je tako kot je potrebno lahkotnega telesa in osvežilnega značaja. V okusu in svojem karakterju nasploh ne pretirava, je malenkost bolj preprost, a še vedno ponuja čisto vse kar se od session IPA pričakuje. Najboljše od vsega pa je, da osveži in odžeja v vsaki situaciji. 


Kje naj ga iščem?


  • Kralj Matjaž (Novo mesto)
  • Kralj Matjaž (Kostanjevica na Krki)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → zelo soliden in preprost, lepo odžeja in se preprosto pije

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar