sobota, 29. avgust 2020

HumanFish Zlata Ribica


Pivo

Zlata Ribica

Pivovarna

HumanFish Brewery - Vrhnika

Stil

Zlati ale

Alkohol

4,4%



Nova ribica na pipi v točilnici HumanFish je kar ena čisto navadna zlata ribica. Povsem preprosto pivo, tako ki nič ne komplicira in je všeč vsem, da si ga spiješ brez razmišljanja. Takšen kot pač pravi golden ale tudi naj bi bil. 

Vrhniška Zlata Ribica je le lahkotno motnikavega telesa, ki je zlato-rumene barve, njen izgled pa dopolni in zaključi še tanka bela glava, ki nič kaj ne potraja. Tudi aroma je povsem preprosta in neizstopajoča, lahko bi se reklo (ne v slabem pomenu), nič posebnega - nežno travnato noto iz ozadja le malenkostno olepša rahel sladek sadni pridih. Blaga grenkoba v okusu povsem sovpada z ostalimi lastnostmi, je minimalna in nič kaj izstopajoča. Zraven ponudi še bežen sladki priokus, na koncu pa na hitro pozdravi še nežen pookus. 

Zlata Ribica, ki so jo navarili v pivovarni HmanFish, je praktičen prikaz, kakšen mora biti pravi, prototipni zlati (golden) ale - zelo preprost, nekompliciran in predvsem tako piten, da prežene žejo. Tako pivo, o katerem je težko kaj veliko povedati (zato je treba kar malo nakladati, da se izpolni kvota besed o pivu:)


Kje naj ga iščem?


  • HumanFish Taproom (Vrhnika)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → za spiti brez kakšnega posebnega kompliciranja - piten, dovolj karakteren in izjemno preprost

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar