petek, 18. december 2020

Tektonik Grace 4



Tektonikov vsakoletni posebni zvarek za hladnejše dni se tokrat vrača že v svoji 4 izvedbi - vsakič malo drugačen. Letošnja Grace prihaja v najmočnejši in najbolj konkretni izvedbi - kot imperial stout z dvomestno številko %. 

Četrta Grace je napravljena v popolnoma črno opravo, katero dopolni s tanko in neobstojno bež glavo na vrhu kozarca. Tako kot izstopa po izgledu, je zelo prepoznavna tudi v svoji sladno naravnani aromi. Ponuja nam prijeten čokoladni dih z nekaj blažje pražene note in rahlim vanilijastim pišom, ki dopolni sladicast značaj. V okusu prednjači hmeljna grenkoba, rahlo bolj izrazita v začetku, sledi pa ji nežnejša sladkoba čokolade. Le-ta občutek pa kar nekaj časa postane na jeziku.

Polnejše telo, višja stopnja alkohola, ki se sicer zelo lepo skrije, in kar lepo izrazen sladni značaj so glavne odlike te cesarske Grace. Pivo, ki zahteva malo več navajenosti pivca. Bo pa vsem ponudila nekaj karakternega za hladnejše zimske dni - sami ali v dvoje.
 

Grace 4

Ljubljana

Cesarski stout

10,3%

Kje naj ga iščem?


  • trgovine Špar (po Sloveniji)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → malo bolj oster v okusu, vse ostalo pa je kar na pravem nivoju - lepo piten in karakteren s skritim alkoholom

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar