sreda, 9. december 2020

Gayerau Temna Stran Sile


 
Ljubitelji Vojne zvezd bodo ob imenu tega piva zastrigli z ušesi, ljubitelji pivskega stila temni IPA pa takoj za njimi. V pivovarni Gayerau v Škofljici je nareč nastal ta temni IPA z imenom Temna Stran Sile - pivo, ki se kaže z IPA lastnostmi zraven pa prinese še nekaj "temačnega" značaja.
 
Temna Stran Sile je seveda popolnomo temnega, skoraj črnega telesa, na njem pa sedi rahlo umazano bela glava, ki se ji sicer nikamor ne mudi preveč. V aromi osvaja s prijetno hmeljno aromo, sicer nekoliko bolj sramežljivo, kjer se pokažejo sladki sadeži, nekje precej daleč v ozadju pa vse to spremljate še zelo sramežljiva pražena nota ter kakšen piš čokolade, ki sčasoma postaneta malo bolj pogumna. V požirku prevlada srednja hmeljna grenkoba, v konuc požirka malo zeliščna, vmes pa ta temni IPA ponuja še kakšno praženo noto ali dve. Nežnejši pookus pa pusti sled na jeziku še za nekaja časa.

Gayerau temni IPA Temna Stran Sile je v svojem značaju nekoliko bolj nežen in rahlo bolj zadržan, kot bi si morda želeli tisti veliki ljubitelji tega stila. Vseeno pa pivo ponuja tipične IPA lastnosti, kot mora, skupaj z nekaj "temačnega" značaja - vse to, ampak v nekoliko bolj preprosti obleki, pa ga dela tudi lepo pitnega.
 

Temna Stran Sile

Škofljica

Temni IPA

6,5%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → sicer morda malo prezadržan, predvsem v aromi, ampak se pa zelo lepo pije in je čisto fajn zadeva

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar