sobota, 5. december 2020

Crazy Duck Ginger & Lemongrass

 

S tem pivom se v pivovarni Crazy Duck podajajo v nekoliko bolj začinjene vode, oziroma v nekoliko bolj začinjena piva. Pripravili so lahkotno in nizkoalkoholno pivo, ki mu pravi značaj podata limonska trava in ingver.

Ta racon je kristalno jasnega zlato obarvanega telesa, njegov videz pa zaključuje manjša bela glava, ki zelo hitro pobegne. V aromi dobimo kar nam obljublja ime - nekaj zelo skritih citrusastih pridihov, zraven pa malo bolj pogumen, a še vedno nekoliko sramežljiv pikanteh dih ingverja. Tudi v okusu se nadaljuje igre teh dveh karakteristik, le da je v okusu najprej bolj izrazit lahkotno kiselakst priokus limone, nekoliko bolj zadržan, a še vedno občuten pa je lahkotno pikanten ingver. Poslovi pa se ta zvarek z nežnim, a lepo ingverjastim pookusom. 

Ginger & Lemongrass račka je zelo lahkotnega telesa, na trenutke kar malenkostno vodenega. Je dokaj nežna v svojem značaju, a kljub tej nežnosti zelo jasno pokaže iz česa je narejena. Predvsem pa je zaradi kombinacije dodanih sestavin izredno osvežilno in lahko pitno pivo.
 

Ginger & Lemongrass

Žiri

Začinjeno pivo

3,1%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → prijetno zaznamovano z obema sestavinama, mogoče malenkost preveč nežen in rahlo izvodenel, a lepo piten in svež

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar