četrtek, 10. december 2020

Rikon Klik

 

V zadnjem času je iz Maribora prišel kar zajeten kup NEIPA zvarkov, sedaj pa so svojega predstavili tudi v pivovarni Rikon. Svojega Klika so zvarili s hmelji Nelson, Mosaic in Citra, da bomo dobili res pravi značaj. In tako so le še pripomogli k temu, da lahko Mariboru rečemo kar NEIPA prestolnica.
 
Klik je do popolnosti motnega telesa zelo umazanega in temnega odtenka zlate barve. Na vrh kozarca se vsede srednje velika in malenkost umazana glava, ki tam kar lepo postoji. V aromi ga izdajajo sicer nežnejši sadni pridihi, kjer lahko srečamo bežne, a zelo zrele sladke in tudi citrusne note. V požirku najprej poboža s srednje nežno hmeljno grenkobo, ki pa jo takoj prevzame saden občutek s sladkobo in tudi nekaj citrusi. Poprast finiš še malo podraži, rahlo grenkoben in suh pookus pa kar traja in traja. 
 
Klik NEIPA je na telesu nekoliko bolj izrazit in nekoliko bolj nasiten. Ob vsem svojem značaju pa tudi zelo dobro skriva alkoholno stopnjo - v požirku je ni zaznati, na koncu pa vseeno da vedeti, da je ta številka kar precej solidna.
 

Klik

Maribor

NEIPA

8,5%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → dober NEIPA, malo nežen v aromi sicer, ampak steče pa kar lepo in nič ne kaže alkkoholnih mišic

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar