torek, 3. september 2019

FEO Weizen


Ime: Weizen
Pivovarna: Pivovarna FEO, Kobarid

Stil piva: Pšenično pivo

Vsebnost alkohola: 4,7%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Za poletno ohlajanje in osvežitev so, poleg reke Soče seveda, poskrbeli tudi v kobariški pivovarni FEO. Zvarili so namreč nemško pšenično klasiko v podobi Weizen piva, ki bo tako poskrbela tudi za bolj klasično usmerjene okuse pivopivcev.

Kobariški Weizen izstopa s svojo zelo prijetno, nekoliko bolj sadno naravnano aromo, kjer se tipičnemu pšeničnemu bananastemu vonju pridružijo še citrusni pridihi, na čelu z grenivko. Popolnoma motno telo, ki je zlato-oranžne obarvanosti in prekrito z manjšo ter ne trajajočo belo peno, se najprej pojavi z rahlo sladkobo. Sledi ji prijetno in solidno citrusast značaj, ter za konec še rahlo začinjen finiš.

Weizen je lahkotnega in poletno osvežilnega ter svežega telesa. S svojimi klasičnimi pšeničnimi značilnostmi, ki so vse na mestu, je nekoliko bolj nežen, pokaže pa malenkost bolj izrazito svojo citrusno osvežilno stran. Zale primerna izbira, ko je Soča prehladna, osvežili bi se pa vseeno radi.




  • Hiša Polonka (Kobarid)
  • Camping Lazar (Kobarid)
  • Kamp Nadiža (Podbela)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → ker nisem največji ljubitelj pšeničnih klasik, se mi ta zelo dopade zaradi bolj nežnega značaja, citrusni karakter pa ga lepo popestri
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar