sreda, 15. december 2021

Stezičar IPA

Ultramaratonca Katka in Toni, stezičarja oziroma trail runnerja, si že kar nekaj časa nabirata tudi pivovarske izkušnje. Sedaj pa je iz male pivovarne, v kateri imajo radi tako tek kot tudi pivo, prišel lasten IPA zvarek.
 
Večja, le rahlo umazano bela glava zelo dolgo posedi na vrhu kozarca, ki ga je napolnilo čisto, temno jantarno obarvano pivo. Aroma je sprva nekoliko nežnejša cvetlično hmeljna, le malo kasneje pa postane bolj sladko sadna, še posebej breskova in malo piškotasta. Začetek požirka zaznamuje srednje nežna hmeljna grenkoba, rahlo travnata, ki jo malenkostno dopolni blaga sladkoba. Finiš je rahlo poprasto dražeč, pookus pa še kar dolgo pusti bolj suh in zeliščno grenkoben pookus. 
 
Stezičar IPA je nekoliko bolj preprost, a karpogumen IPA. Je aromatičnega značaja in srednje grenkobnega okusa. V telesu je lahkoten, predvsem pa ga vse to dela lahkotno pitnega.  
 

IPA

Šentvid pri Stični

IPA

5,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,9 / 5 → soliden IPA, malo bolj zeliščen, ampak lepo odžeja

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar