petek, 1. julij 2022

Kukec Praznično Svetli

V pivovarni Inštituta za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije so v decembru za Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec zvarili tudi praznično verzijo Kukca - piva poimenovanega po "očetu laškega piva". Ta Prazično Svetli Kukec pa je zvarjen v stilu starih nemških piv, oz. altbier. 
 
Praznični Kukec je čistega telesa temnejšega zlatega odtenka, na vrhu kozarca pa nastane srednje velika bela pena, ki se kar nekaj časa obdrži. V aromi nam ponuja prijeten, sladen sladni značaj, kjer prevladujejo kruhaste note ter pridihi piškotov ter karamele. Požirek nas pozdravi s srednjo hmeljno grenkobo, ki je v svojem značaju nežno travnata. Dopolni jo piškotasta sladkoba, medtem ko je finiš poprasto dražeč. Pookus pa nato še kar dolgo na jeziku pusti nekoliko zeliščno sled.
 
Praznično Svetlo pivo je srednje lahkotnega telesa in kar karakterno, saj ponudi precej svojega značaja. Vse njegove lastnosti imajo v sebi tisti "stari" značaj, obenem pa ga delajo tudi preprosto pitnega.  

Kukec Praznično Svetli

Žalec
 
za ZKŠT Žalec 

Staro pivo

5,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → prece simpatično pivo, karakterno, ležakasto in lepo pitno

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar