sreda, 20. julij 2022

Tektonik OL #72 Kveik RyeIPA

Pod številko 72 v Tektonikovi Odprti Ligi se je pojavil Kveik RyeIPA. V omejenih količinah je tako nastal rženi IPA, ki je že tako nekoliko bolj posebna verzija IPA piva, le da temu poseben značaj podarja še tradicionalni norveški kvas kveik.
 
Pivo je izjemno motnikavega telesa umazane rjavkasto-oranžne barve, izgled pa dopolnjuje večja in rahlo umazano bela glava, ki na vrhu kozarca tudi kar lepo potraja. Zaznamuje ga zelo prijetna sadna aroma s tropskim karakterjem tako saldkih kot citrusnih not (predvsem mandarine), vse pa ima še nekak pridih žvečilnih gumijev. Začetek požirka je nežno grenkoben, sledi zmerna sladkoba z žitasto-kruhastim občutkom. Pookus pa čisto nežno še nekaj časa draži po ustih. 
 
OL #72 je nekoliko bolj nasitnega telesa in malenkost bolj polnejšega občutka zaradi bolj izrazite sladkobe. Kot celota deluje zelo piten, zaradi vseh značilnosti pa tudi zelo zanimiv in rahlo neobičajen. 

OL #72 Kveik RyeIPA

Ljubljana

Rženi IPA

6,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → zanimiv, kveik naredi, da se je kar malo težko odločiti, kaj se v njem najbolj zazna, je pa lepo piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar