torek, 5. julij 2022

Lobik/Letra Siiiuuu

Med svojim obiskom v Sloveniji, se je ekipa portugalske pivovarne Letra ustvaila v Mariboru in skupaj z domačini pivovarne Lobik ustvarila ta NEIPA. Prvi slovensko-portugalski zvarek so zvarili s hmelji Idaho 7, Mosaic in Enigma, da so dobili res prave poletne okuse. 
 
Slovensko-portugalski NEIPA je kot pomarančni sok motnega, bledo-oranžnega telesa pokritega s puhasto belo glavo, ki kar lepo potraja. Iz kozarca zapiha zelo prijeten sadni vetrič, ki ga sestavljajo sladki tropski sadeži, citrusi in še čisto blag dodatek vanilije na koncu (marshmallowsi). Požirej podari nežno začetno grenkobo, ki se razvije v nekoliko bolj konkretno in izrazito proti koncu, medtem ko je finiš kar precej suhega značaja. V pookusu pa poleg grenkobe obvisi še tisti vanilijast priokusek.
 
Siiiuuu je NEIPA lahkotnega telesa in povsem poletnega značaja. V aromi je sladko sadno obarvan, medtem ko je v okusu kar nekoliko bolj izrazit in suh, kar ga dela zelo všečnega za ljubitelje grenkobe v pivu. Brez dvoma pa je z njim poletna vročina veliko bolj znosna.  
 
 

Siiiuuu

Maribor
 
v sodelovanju s Cerveja Letra 
Braga (POR)

NEIPA

7%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → fajn NEIPA, izjemno aromatičen, mogoče malo preoster v požirku, ampak vseeno dober

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar