četrtek, 30. junij 2022

Skubeer Ma100dont

Ma100dont je pšenično pivo šoštanjske pivovarne Skubeer, vendar gre za nekoliko drugačno in neklasično verzijo tega stila. Za razliko od tradicionalnih bavarskih weizen piv, je Ma100dont hopfenweisse, ali po domače konkretneje nahmeljeno pšenično pivo.  

Ma100dont je zelo motnega telesa umazane zlate barve, večjra snežno bela glava pa ga skrije za kar nekaj časa. Aroma je nežnejša in s tipičnim pšeničnim značajem, ki ga spremlja nekaj nežnejših citrusnih not. Požirek je nežno grenkoben z nekoliko bolj poudarjenimi začinjenimi okusi. Sledi še nekaj rahlo kiselkastega priokusa ter finiš, ki je še nekoliko dražeč. Trajajoč pookus pa nato še lepo pusti svojo nekoliko zeliščno sled. 

Skubeerjev Ma100dont je pivo lahkotnega telesa in preprostejšega značaja pšeničnih piv, pri katerem je hmeljni značaj nekoliko bolj izražen in zaznavem, a ne pretirano. Definitivno pa gre za osvežujoč poletni zvarek.
 

Ma100dont

Šoštanj

Hopfenweisse

4,9%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → ok piten, brez velikih posebnosti, ni slab

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar