četrtek, 13. januar 2022

Green Gold/Dogma Fear And Loathing In Belgrade

Fear And Loathing In Belgrade je rezultat sodelovanja med pivovarno Green Gold Brewing ter srbskimi varilci piva iz pivovarne Dogma. Pivo se izkazuje in predstavlja s kombinacijo slovenskih hmeljev, v glavnem Styrian Fox in Styrian Wolf.
 
Slovensko-srbski NEIPA je pošteno motnega, umazanega oranžno-zlatega telesa, tanka bela glava, ki nastane na vrhu, pa tam postoji le nekaj kratkih trenutkov. Aroma je najprej nekoliko sramežljivejša, potem pa pokaže, da je nabita z izredno zrelimi sadnimi notami, med katerimi je srečati breskev, papajo ter še kakšen drug troski sadež. V spremljavi pa se ponuja še nežna vanilija. Tudi začetek požirka postreže s kar poštenim sadnim značajem, kar nekoliko sladkim, medtem ko je nadaljevanje bolj hmeljno grenkobno, finiš pa poprasto dražeč. Pookus pa še kar nekaj časa pusti svojo sled.
 
Fear And Loathing In Belgrade je NEIPA precej izrazitega značaja, pošteno hmeljnega, ter kar precej nasitnega telesa. Svojo alkoholno stopnjo najprej dobro skriva, le čisto na koncu pa kar pogreje - vse to pa ga dela lepo primernega za hladnejše dni.
 
 

Fear And Loathing In Belgrade

Šempeter v Savinjski dolini
 
v sodelovanju z Dogma Brewery 
Beograd (SRB)

NEIPA

5,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → dobre, malo bolj konkreten in kar lepo ogreje, čeprav ni ravno nabit s %

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar