sobota, 17. september 2022

Lobik / Nova Runda Brotherhood Of Hops: Strange Reunion

Kar nekaj časa in piva je preteklo, preden je serija piv Brotherhood Of Hops, za katero stojita pivovarni Lobik in hrvaška Nova Runda, dobila novo nadaljevanje. Strange Reunion je nekakšen "crossover" IPA, saj je tako hmeljen in juicy, kot tudi sladen in grenek.
 
Na pogled je ta Strange Reunion popolnoma motnega telesa zlato-oranžne barve, na vrhu kozarca pa kremasta bela glava zelo dolgo postoji. Hmeljna aroma se zelo lepo pokaže s svojim tropskim, predvsem citrusno naravnanim značajem, ki ga dopolni še kak bolj sladek sadež za zraven. Požirek ponudi sadno sladkobo v začetku, ki pa jo zelo hitro prevzame solidna hmeljna grenkoba z nekoliko travnatim občutkom na jeziku. Poprast finiš še dodatno podraži, pookus pa ta občutek le še nese naprej.
 
Slovensko-hrvaški IPA, ki so ga podnaslovili "Mountain IPA" je srednje lahkotnega telesa in na trenutke nekoliko nasiten zaradi svoje sladkobe. Na koncu pa vseeno nadzor nad vsem prevzame grenkoba (kar 100 IBU jih šteje) in ta zvarek se tako izkaže kot en precej konkreten IPA.    
 

Brotherhood Of Hops: Strange Reunion

Maribor
 
v sodelovanju z Nova Runda 
Zabok (HRV)

IPA

6,5%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → res konkreten IPA, na trenutke kar malo oster, ampak vseeno ne preveč, se pa dovolj lepo pije

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar