torek, 13. september 2022

Lobik Strategic (Peanut Butter) Oil Reserve

V mariborski pivovarni Lobik so pripravili še en zvarek za strateške rezerve. Tokrat so zvarili imperial stout, ki pa mu poseben značaj daje še konkretna doza arašidovega masla - za sladico.
 
Ta desertni stout pokriva srednje velika kremna glava, ki se le počasi umika in pod seboj razkrije popolnoma črno telo tega piva. Že na prvi in še tako bežen vdih nam podari izjemno sladicasto aromo, kjer nad nežnejšo čokolado in blagim alkoholnim dihom prevladuje arašidovo maslo. Tudi v požirku ga bomo prepoznali, kjer pa se mu pridruži še kar konkreten pražen priokus, nežno jagodičevje in blaga čokolada. Pookus je kar dobro izrazit in lepo poleži v ustih. 
 
Strategic (Peanut Butter) Oil Reserve je pivo polnejšega telesa in le na rahlo zaznavne alkoholne topline, za katero ne bi nikakor rekli, da gre v dvojne številke. Ob vsem tem pa nikakor ne skopari z značajem arašidovega masla, tako da je res ena dobra sladica.
 

Strategic (Peanut Butter) Oil Reserve

Maribor

Cesarski desertni stout

12%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → zelo piten, uživaški in predvsem s konkretno dozo arašidovega masla, kar ga dela res zanimivega

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar