torek, 27. september 2022

Reservoir Dogs Foras

Padli angel Foras je del Wine Side Story serije piv pivovarne Reservoir Dogs, ki združuje njihova posebna kisla piva. Foras je zorel v lesenih sodih skupaj z avtohtonimi kvasovkami vinske kleti Fedora. Nato pa so ga refermentirali v steklenicah skupaj z moštom sorte zelen.  

Foras je skorajda popolnoma jasne temne zlato-oranžne barve, tanka bela pena, pa na vrhu kozarca postane le sekundo ali dve. Aroma je lepo prepoznavno vinska, belo grozdje in nežen balzamični kis pa še pripomoreta k temu značaju, zaznati pa je še kak karamelni pridih bolj v ozadju. Požirek je ne pretirano kiselkast - kislina je lepo zaznavna, ampak ne požge po grlu. Dobimo kar nekaj grozdnega značaja, celo z rahlo saldkobo na trenutke. Rahlo kisljat pookus pa še kar lepo postane na jeziku.

Novogoriški grozdni ale je precej lahkotnega telesa in zelo svežega značaja. Je precej zaznamovan z vinskim značajem, ampak predvsem v aromi, medtem ko je okus precej bolj nežen in bo zelo po okusu tudi tistim, ki niso največji ljubtelji vina.
  

Foras

Nova Gorica

Grozdni ale

7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → v bistvu izjemno piten in precej preprost v požirku, celo nekoliko zadržan, v aromi pa precej bolj vinski

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar