torek, 6. december 2022

Bevog Garden Dormouse

V sodelovanju z nizozemskim dobaviteljem hmelja Hollands Hophuis so v pivovarni Bevog zvarili ta NEIPA na pšenični podlagi. Vanj so dodali slovenski hmelj Styrian Cardinal, ki so ga nizozemci pripravili po postopku podobnem cryo načinu, kjer je lupulin zelo skoncentriran in na ta način odda od sebe čisto vse najboljše. 

Ta polh iz serije Extinction Is Forever je kristalno jasnega telesa rumeno-zlate barve, skriva pa se za večjo in zelo dolgo trajajočo snežno belo glavo. V aromi ga Styrian Cardinal zaznamuje s prijetno sadno aromo, kjer prevladujejo citrusne note, limonska trava ter svež travnati občutek. Požirek je srednje hmeljno grenkoben in s čisto blago saldkobico, v finišu pa kar lepo travnato dražeč v svojem karakterju. Pookus pa nato še nežno poleži na jeziku za kar nekaj časa. 

garden Dormouse je lahkotnega telesa in zaradi svojih sadno-travnatih lastnosti zelo svež v značaju. Je preprost in lahkotno piten, ponudi pa vseeno kar nekaj svojega hmeljnega karakterja tudi v požirku.
 

Lemur Leaf Frog

Bad Radkersburg

Pšenični IPA

6,1%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → piten in osvežilen, dovolj karakteren, a še vedno dovolj preprost - brez večjih pretresov in posebnosti

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar