sreda, 7. december 2022

Cesar Poper

V dolenjski pivovarni Cesar so se v zadnjem času navdušili nad pivi z dodatki, ter so tako poskušali zvariti pivo z marsikakšnim dodatkom. Tako so poskušali zvariti tudi pivo z dodatkom mletega črnega popra. 
 
Zelo velika in peneča rumenkasto-bela glava za zelo dolgo pokrije nekoliko motnikavo telo tega zlato obarvanega piva. V aromi nas pozdravlja nežno travnat hmeljni značaj, dopolnjujepa ga še zelo blag poprast pridih, ki se precej skriva (do izraza pride le veliko kasneje). Požirek je srednje hmeljnato grenkoben, nekoliko travnat v značaju, medtem ko v finišu začutimo tudi nežno pekoč občutek popra. V pookusu ta dražeče-pekoč značaj pa še kar nekaj časa vztraja. 
 
Cesarjev Poper je pivo lahkotnega telesa in nežne arome, ter nam tako na prvi vdih prav nič ne izda, da gre za eno kar lepo pekoče pivce. Definitivno je zaznati to njegovo posebnost, ki bo prav spodbudila naše okuse. 
 

Poper

Mirna Peč

Začinjeno pivo

5%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3 / 5 → na prvi pogled in vdih precej preprost, toda v okusu poper zelo lepo vztraja v ustih, malo podžge vendar vseeno ne pretirava

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar