petek, 30. december 2022

Carniola Božični Saison

V gorenjski pivovarni Carniola so za letošnje zimsko-praznično obdobje zvarili osvežilni saison, ki pa so ga božično preoblekli s pomočjo kardamoma in pomarančne lupine - in tako je postal Božični Saison.  

Božični Saison je kar pošteno motnikavega jantarno obarvanega telesa, pokrije pa ga srednje velika in počasi izginjajoča umazano bela glava. Iz kozarca nato zadihajo zelo prijetne božične arome, kup začimb
in zelo opazen pomarančni dih, ki aromi doda svežine. Požirek je srednje grenkoben, kar lepo začinjen in z nekaj minimalne sladkobice. Finiš pa je pošteno suh in zeliščno-začinjen značaj se prenese še v trajajoč in kar lepo zaznaven pookus. 

Carniolin božični saisonček je lahkotnega telesa in, zahvaljujoč predvsem pomarančni lupinici, tudi zelo osvežilnega značaja. Ob vsem tem pa nam pričara še pravo praznično vzdušje.
  

Božični Saison

Žirovnica

Saison

5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → povsem saisonast, lepo piten in predvsem (presenetljivo) osvežujoč

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar