nedelja, 11. december 2022

Loo-blah-nah West Coast Double IPA

Na pipi točilnice Loo-blah-nah se je znašel tudi dvojni IPA, ki posnema piva z zahodne obale ZDA. Navdih zanj je pivovar dobil med svojim pohajkovanjem po tistih koncih, brez dvoma pa bo ta konkretni zvarek našel svoje mesto tudi pri domačih ljubiteljih piva.
 
Dvojni IPA je popolnoma jasnega telesa zlate barve, nekoliko temnejšega odtenka, pokrije pa ga srednje velika bela pena, milnata in počasi izginjajoča. Aroma je po pričakovanju izjemno prijetno sadna, v njej pa prevladujejo tropske sladke arome (predvsem ananas), ki jih dopolnjuje še citrusno ozadje. Srednja hmeljna grenkoba je v začetku le malenkostno ostra, proti koncu požirka pa se lepo stopnjuje. Nekaj sladne sladkobe pride kasneje, pookus oa še zelo dobro potraja.
 
Loo-blah-nski West Coast Double IPA je lahkotnega, zelo poletnega telesa, prijetne sande arome in konkretnega značaja, predvsem pa finiš pripade nežnejši toplini alkohola, ki malo pogreje.  
 

West Coast Double IPA

Ljubljana

Dvojni IPA

7,8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → prijetno aromatičen in zelo konkreten - pravi "ameriški" DIPA

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar