torek, 20. december 2022

Bevog Dreams 21

Bevogove "sanje" so svoje nadaljevanje dobile tudi v letu 2021. V pivovarni so najprej zvarili barley wine, ki so ga nato postarali v sodih bourbona. Pivo, ki bi bilo že v tem trenutku odlično, so nato za nekaj tednov zamrznili na -24°C, da so lahko odstranili vodo, ostal pa je alkohol ter vsi okusi, ki so bili še bolj koncentrirani. V primerjavi z letnikom 2020, pa je ta še nekoliko mogočnejši.

Dreams 21 so temno rjavega telesa z rdečkastim podtonom, tanek bež obroček pa le za nekaj sekund postane na vrhu. Takoj nas objame s svojo konkretno aromo - prijetno izrazit, a ne pretiran alkoholni duh prinese note viskija, medtem ko je v ozadju zaznati nekaj piškotnega sladnega duha ter kar zajeten kup suhega sadja, ki kasneje popolnoma prevzame nadzor s svojim sirupasto-sladkim značajem. Tudi požirek nas kar pošteno napade s svojo sladkobo, ki pa jo v koncu požirka kar dodobra prevzame toplina alkohola. Ta sicer ni ostra, ampak je vseeno zelo lepo zaznavna. Nežen pookus pa nato še kar nekaj časa poleži v ustih. 
 
Sanjski Bevog je res konkretno pivo s svilnatim telesom, ki pokaže svoje alkoholne mišice, a pri tem sveeno ne pretirava. Sladkoba suhega sadja je tista, ki na koncu ostane v ustih, pivo pa je seveda namenjeno temu, da ga le počasi srkamo. In kot tak je res poseben.
 

Dreams 21

Bad Radkersburg

Ledeno pivo

19,7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,4 / 5 → konkretno močan, sladkoba prav tako zelo izrazita, ampak dano vse skupaj, deluje dovolj preprosto pitno, da se v njem zelo uživa, malo pa na poti le podžge

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 18/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar