sobota, 24. december 2022

MATT Božični Ale

Tudi za božično-novoletne praznike v letu 2022 so v kočevski pivovarni MATT zavrili posebno izdajo piva. Božični ale so zvarili tako, da so v osnovo rdečega ale piva dodali še cimet, janeževo zvezdo, piment, pomarančno lupino ter vanilijo.
 
MATTov božiček nam že na daleč s svjo prijetno aromo sporoči, da je to pravo zimsko pivo - cimet, janež in piment se namreč zelo lepo pokažejo in takoj spomnijo na božične piškote, kasneje pa pride zraven še pomaranča. Pivo je tudi praznično rdečkastega telesa, manjša umazano bela pena, pa na vrhu kozarca posedi le nekaj trenutkov. Požirek je srednje grenkoben, zraven pa dobimo tudi kar nekaj začinjenega značaja prej omenjenih začimb, ki se nadaljuje še v pookus.
 
Božični Ale je lahkotnejšega telesa in nekompliciranega okusa, kjer še najbolj predznaji začinjen občutek v ozadju požirka. Najbolj pa brez dvoma navduši s svojo popolno praznično aromo. 
 

Božični ale

Kočevje

Zimsko pivo

6,1%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → prijetno aromatično, lepo in preprosto pitno - fajn

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar