četrtek, 8. december 2022

Clef Adijo Pamet

V pivovarni Clef so izredno tesno povezani z glasbo in so tako zvarili tudi že kar nekaj piv, ki so posvečeni različnim slovenskim glasbenikom. Enega v stilu belgijskih pšeničnih piv (s koriandrom, kardamomom in koščki pomaranče) so posvetili tudi svežim "penzionerjem", skupini Lačni Franz. 
 
Adijo Pamet je kar pošteno motnega telesa zlate barve, večja bela penasta glava, pa se kar hitro umika z vrha kozarca. V aromi prednjači prijeten pšenično-začinjen duh, ki pa ga iz ozadja dopolnjuje nežen citrusno-sladek pridih pomaranče. Srednja grenkoba začne požirek, nadaljevanje je srednje začinjeno, finiš pa je poprasto dražeč, kar pivu le še doda svežine. Nežen pookus pa nato še kar dolgo to svojo sled pusti v ustih. 
 
Clefov wit je v prvi vrsti predvsem izjemno svež in lahkotnega telesa, kar ga dela zelo preproso pitnega. Če temu dodamo še ravno prav začinjen značaj, pa dobimo pivo, ki bo poskrbelo za osvežitev brez težav.  


Adijo Pamet

Petrovče

Belgijsko pšenično pivo

4,7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → zelo dober wit, predvsem pa izjemno osvežilen

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar