ponedeljek, 16. januar 2023

Loo-blah-nah Old Ale With Honey

Več kot 3 leta so bila potrebna, da je ta Old Ale With Honey našel svojo pot v steklenice in grla ljubiteljev piva. Pivo je namreč 3 leta zorelo v hrastovih sodih refoška, za še žlahtnejši okus pa so mu v pivovarni dodali gozdni med s Kozjanskega.   
 
Loo-blah-nski stari ale je zelo temnega rjavega odtenka (ali že kar črn), tanka bež obarvana glava pa na vrhu kozarca vzdrži le nekaj kratkih trenutkov. Aroma je zanimiva in nenavadna, saj jo zaznamuje nežnejši in kiselkast vinski značaj, ter precej bolj izrazen medeni dih, ki prehaja v suho sadje, kasneje pa zadiha še lesna nota - vsekakor ta kombinacija deluje. Tudi požirek prinese vse prej našteto. Dobimo vinsko kiselkast priokus, nežnejšo grenkobo in nato še kar nekaj sladkobe, ki pa ni pretirana. Vse pa se zaključi z nekoliko lesasto-medenim pookusom.
 
Old Ale With Honey iz pivovarne Loo-blah-nah je srednje polnega telesa in v sebi zelo dobro zakriva svojo dvomestno število %. Je kompleksen in drzen, v njem pa najdemo skorajda vse - od kiselkastega, sladkega grenkega in malo trpkega. In vse to je združeno v okusno celoto, kjer glavno vlogo vseeno odigra med. 
 

Old Ale With Honey

Ljubljana

Stari ale

10%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → kompleksnost okusov - kiselk, trpek, sladek - se zelo dobro poveže in pivo naredi zelo pitno, čeprav konkretno

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar