nedelja, 8. januar 2023

Tektonik OL #83 India Black Ale

Tektonikova Odprta Liga, serija omejenih zvarkov, se je s številko 83 oddela v črno. Zvarili so namreč temni IPA, ki združuje najboljše iz obeh svetov. Pravi značaj pa mu pomagajo dobiti hmelji Chinook, Citra in Talus.     

Tektonikov India Black Ale je zelo temno rjave barve, skorajda že popoloma črne. Srednje velika bež obarvana glava je kremasta in zelo dolgo obstojna. Aroma je izjemno vabljiva s svojim sadnim značajem - v njej se nahajajo tako sladki tropski sadeži (liči) kot tudi citrusi s kiselkastim občutkom. Požirek nas obda z zmerno hmeljno grenkobo, travnato v občutku in kar suho v finišu, temu pa se pridruži še nežnejši pražen značaj. Igra grenkobe in praženosti pa še kar nekaj časa nato potraja v pookusu.
 
OL #83 je lahkotnejšega telesa in konkretnega značaja. Z njim dobimo pravi IPA, a obenem tudi dovolj "temnega", praženega značaja. Najbolj pa pri tem pivu v spominu ostane prijetna in eksotična aroma.  

OL #83 India Black Ale

Ljubljana

Temni IPA

6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → pravi in konkretni black  IPA, ki se zelo lepo pije

(IZGLED: 5/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar