četrtek, 19. januar 2023

The Blek Goat Radiator

V letošnjih hladnih zimskih nočeh (če bo do njih sploh prišlo), se bomo lahko dobro pogreli tudi z Radiatorjem. V gorenjski pivovarni The Blek Goat so namreč pripravili zimski rjavi ale, ki mu ta topli karakter podeli tudi dodatek cimeta, vanilije, janeža, klinčkov in pomaranče.
 
Radiator je temne kostanjevo-rjave barve, večja bež obarvana pena pa ga zakrije za nekaj ne prav dolgih trenutkov. Aroma je povsem zimsko-praznična, saj naš nos zapolnijo prijetne note janeža in klinčkov, ter nekoliko sladko ozadje s piškotasto-oreškastim značajem. požirek je v začetku srednje grenkoben, sledi pa nekaj nežnih začimb in kar lepo citrusast finiš. Nežno praženo-oreškast pookus pa skupaj z začimbami še kar nekaj časa postoji v ustih.  
 
Zimski rjavi ale je precej lahkotnega telesa in predvsem zaradi pomaranče deluje kar osvežilno. Je pa značaj vseh dodanih začimb kar zaznaven v njem, tako da bo všeč tistim, ki so jim praznični okusi blizu.      
 

Radiator

Mojstrana

Zimsko pivo

3,7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → mogoče malo preveč začinjen, pridejo kar fajn do izraza, je pa res osvežilnega telesa zaradi pomaranče

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar