sobota, 21. januar 2023

Advocatus Hoppy Pils

V škofjeloški pivovarni Advocatus so se preizkusili tudi v varjenju ležakov. Zvarili so pils, ki pa se od klasičnih variant razlikuje tako, da so ga še nekoliko bolj konkretno hmeljili, za bolj moderen značaj. 

Večja snežno bela penasta glava za kar nekaj časa zastre pogled na le malenkostno motnikovo, bledo zlato telo tega pilsa. Aroma je nekoliko bolj nežna in zadržana, prikaže pa se nam s travnatimi hmeljnimi notami ter nekaj nežnega sadnega pridiha v ozadju. Požirek je solidno grenkoben, v svojem značaju pa precej travnat, z nekaj zeliščnega in začinjenega hmeljnega karakterja. rahlo poprasto dražeč finiš pa napove še trajajoč in kar zaznaven pookus.

Advocatusov Hoppy Pils je lahkotnega telesa in povsem klasičnega pilsnerjevega karakterja, ki pa je nekoliko bolj izrazit in s poudarjeno hmeljno stranjo in grenkobo. Torej, hoppy pils, kot obljubljeno v imenu.

Hoppy Pils

Škofja Loka

Pilsner

5,2%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → klasične pils lastnosti, a hmeljno poudarjene, na trenutke malo oster, a piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar