nedelja, 1. januar 2023

Hopsbrew Christmas Ale 2022

Tudi za letošnje božične praznike so v pivovarni Hopsbrew zvarili svoj Christmas Ale. Letošnji je z nekoliko nižjo stopnjo alkohola, tudi letos pa so vanj pot našli belgijski vaflji, vanilija in cimet. 
 
Božični ale je jasnega telesa temno rdečkasto-bakrene barve, pokrije pa ga srednje velika umazano bela glava, ki se razmeroma hitro izmika. Aroma je zelo prijetna in vabljiva, svoj sladicast značaj pa najbolj kaže z notami vanilije in rahlim sadnim pišom jagodičevja. Tudi v požirku deluje kar lepo sladicast - srednje izrazna hmeljna grenkoba se kmalu skrije pred nežno vanilijasto-piškotasto sladkobo, na koncu pa nas ta občutek še kar nekaj časa spremlja v pookusu.
 
Hopsbrew Christmas Ale je nekoliko bolj lahkega telesa in zaradi vseh svojih značilnosti kar lepo sladicasto zaznamovan. Definitivno dobra izbira za praznično spremljavo obložene mize.   
 

Christmas Ale 2022

Ljubljana-Dobrunje

Zimsko pivo

6%

Kje naj ga iščem?~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → izjemno aromatičen in tudi zelo lepo sladicasto okusen; v primerjavi z lanskim, definitivno precej bolj prijeten

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar